06-14953976

Triggerpoint Therapie

Last van tintelingen in je vingers? Heb je soms trillende benen of onverklaarbare hoofdpijn? Schiet er weleens ineens een brandende pijnscheut van je bil naar je rug? Herken je “als ik hier druk doet het daar pijn”? Grote kans dat dit veroorzaakt wordt door actieve triggerpoints.

Een triggerpoint is een gevoelig plekje in een strakke streng spierweefsel dat pijn doet als je erop drukt. Als je erop drukt kan het de symptomen van de pijn bevestigen op de plek zelf of afleiden naar andere plekken in je lichaam. Door heel gericht en lokaal te behandelen is het mogelijk om pijnprikkels elders in het lichaam te verlagen en te laten verdwijnen. Veel van de pijn in het lichaam heeft daarmee zijn oorsprong in de spieren en niet zoals vaak gedacht in de gewrichten of organen.

Zeg dag tegen chronische en onverklaarbare pijn

Hoe kan een spierknoop ervoor zorgen dat er op een hele andere plek in het lichaam pijnklachten ontstaan? Het lichaam is zo ontworpen dat alles soepel langs en over elkaar heen stroomt en vloeit. Blokkades in de vorm van een blessure of over- en onderbelasting beperken deze doorstroming.

Achterliggende weefsels ontvangen minder voedingsstoffen en daardoor gaat er irritatie ontstaan. De (pijn)prikkel ligt vaak op een ander punt dan waar de blokkade zich bevindt. Deze oorzaak-gevolg keten volgt over het algemeen een herkenbaar patroon, als je weet waar je moet zoeken tenminste.

N

Bevordert lokale doorbloeding

N

Behandelt de oorsprong

N

Chronische pijn verdwijnt

Door triggerpoints te behandelen merk je direct een verlichting van pijnklachten.

Een wereld zonder pijn

Dit fascineert mij enorm en daarom heb ik me daarin verdiept en in gespecialiseerd. Ik  behandel niet alleen je klacht op de plek waar je last of pijn hebt. Ik ga op zoek naar de onderliggende oorzaak van die klacht.

Het kan zelfs zo zijn dat je voor klachten in de pols komt, maar dat ik je arm, schouders of nek ga behandelen. Daarnaast geef ik altijd oefeningen mee naar huis. Dan kun je met hulpmiddelen (een massagebal of een foamroller) de gevoelige plekken zelf masseren.

Hoe ga ik je helpen?

Massages

Sommige triggerpoints zijn goed te behandelen door middel van triggerpoint massage.

Hulpmiddelen

Met een massagebal of een foamrol leer ik jou hoe jij thuis zelf triggerpoints kunt masseren.

Dry Needling

Door middel van acupunctuurnaaldjes kunnen we de dieper gelegen triggerpoints succesvol behandelen.

Medical Tape

Met behulp van Medical tape wordt het effect van de behandeling over een langere tijd doorgezet.

“Nooit geweten dat mijn pijn in mijn onderrug, billen en benen veroorzaakt werd door iets als triggerpoints. Daan heeft mij in 4 weken tijd 10 keer behandeld en uitgelegd hoe ik thuis de triggerpoints zelf kan behandelen. De pijn is gewoon helemaal weg, erg fijn”

Ans, Baliemedewerkster

“Daan helpt mij al een tijdje met mijn rug- en nekklachten. Hij maakt een helder plan, legt goed uit wat hij gaat doen en waarom en houdt de pijn binnen het redelijke. Daarnaast ervaar ik hem als iemand bij wie je je snel op je gemak voelt, ook belangrijk voor de ontspanning. Als je een fijne en professionele masseur zoekt, bel Daan”

Lianne Janssen, Beleidsmedewerker

Contact

Eerste Westerparklaan 37
3544 VS UTRECHT
T: 06 - 149 539 76
E: info@voldaan-massagepraktijk.nl

KvK: 70542643
BTW: 180679727B02

Algemene Voorwaarden

Openingstijden

Ma - Di - Do: 09:00 - 17:00

Wo - Vr: 09:00 - 22:00

Za: 10:00 - 13:00