06-14953976

Heb jij last van rugklachten?

 • Loop jij al een tijdje rond met een vermoeid of stijf gevoel onder in je rug?
 • Of schoot het erin toen je bukte of wilde opstaan?
 • Of heb je last van een hernia, spit, of lumbago?
 • Lukt het niet eens meer om je sok normaal aan te trekken of op te staan uit een stoel?
 • Heb je al van alles geprobeerd om de klacht te verminderen, maar komt het telkens terug of lijkt niets te geholpen hebben?
 • Wil jij van je klacht af en het liefst vandaag nog en voor langere tijd?

 

Tijd om daar direct verandering in aan te brengen!
Je wilt namelijk geen last hebben van de stijfheid.

Wil jij een behandeling die jou niet alleen van je rugklachten afhelpt, maar ook toewerkt naar een duurzame oplossing?

 • Stel je eens voor hoe het zou zijn om zonder angst door je rug te gaan weer vrij te kunnen bewegen.
 • Zou het niet lekker zijn om vrij van pijn weer te kunnen spelen met je kinderen?
 • Hoeveel ergernis en frustratie zou het schelen als je tijdens het autorijden geen last meer hebt van die snijdende pijn je onderrug?
 • Hoe ziet jou wereld eruit als je op kantoor niet om de vijf minuten heen en weer hoeft te schuiven in je stoel van de pijn?
 • Wat zou jij allemaal weer doen of ondernemen als jij je weer vrij kunt bewegen?

Ik geloof dat dat kan!

Meer dan symptoombestrijden

Vaak denken we nog vanuit mechanisch oogpunt. Die spier doet pijn, dat gewricht voelt stijf. Een behandeling van de plekken waar je pijn of ongemak voelt, voelt direct na een behandeling goed aan, maar door alleen de symptomen te bestrijden blijven klachten terug komen. Veel klachten hebben namelijk een onderliggende oorzaak op een andere plek in het lichaam.

Denken vanuit beweegketens

Over het gehele lichaam lopen verschillende spierlijnen die met elkaar in verbinding staan en spierspanning verdelen. Deze spierlijnen vormen functionele beweegketens. Door alleen de pijnlijke plek te behandelen verlaag je niet de spanning over de gehele beweegketen. Het is dan een kwestie van tijd voordat de pijnklacht terugkomt.

Het is beter om de gehele keten te laten behandelen. Het heeft daarom helemaal geen zin om alleen de rugspieren te masseren.

Vanuit jouw beweegpatroon

Ik kijk verder dan de klacht zelf. Ik werk met het doel om gezond en soepel bewegen mogelijk te maken of te verbeteren. Dat doe ik niet alleen door te masseren. Je ligt bij mij nooit passief op de tafel. Jij gaat zelf ook actief aan de slag. De behandelingen die ik doe, voer ik altijd uit vanuit jouw eigen beweegpatroon. Terwijl je beweegt ben ik met je aan de slag. Ik zorg ervoor dat jij soepel kunt bewegen en blijven genieten van je sport.

Als je kiest voor VolDaan, dan kies je voor een kort traject waarin het volgende aan bod komt:

De vijf V’s van VolDaan

Van Vastzitten & Voelen, naar Verlichting, door Verwijderen & Vrijmaken.

Jij hebt last van een klacht waardoor je niet vrij beweegt (vastzit) en die pijn doet (voelen). Ik help jou lichaam met het verwijderen en vrijmaken van blokkades. Jij voelt direct een verlichting van de pijnklachten.

‘Het spoorboekje’

In het lichaam maken alle afzonderlijke spieren onderdeel uit van beweegketens. Vergelijk het met een spoorlijn. Je ervaart hoe het vrijmaken van een blokkade ergens op het spoor zorgt voor een dieper beweegpatroon over de gehele beweegketen. Je merkt direct een verbetering in stabiliteit en coördinatie.

De door mijzelf ontwikkelde “MOVe – Methode”

Veel pijnklachten zijn het gevolg van myofasciale obstakels (triggerpoints of spierknopen) die herkenbare patronen van afgeleide pijn veroorzaken. Ik verwijder deze obstakels. De “MOVe – Methode” staat dan ook voor Myofasciale Obstakels Verwijderen.

Ervaar net als Esther, Bryon en Daniëlle hoe het is om geen stijve of pijnlijke rug meer te hebben en beter te kunnen bewegen

Esther

“Een fijne ontspanningsmassage, die verder gaat dan alleen ontspanning. Daan weet veel te vertellen over hoe je spierstelsel in elkaar zit en waar de oorzaak kan liggen.”

Bryon

“Was een erg professionele behandeling. Alles goed uitgelegd waarom hij een bepaalde handeling deed. Binnen korte tijd had hij mijn pijnplek gevonden. Verder ook tips gegeven ivm me sport en voorkomen van spierpijn”

Daniëlle

“Ik had in de laatste weken van mijn zwangerschap last van rugklachten en ‘s nachts kramp in mijn kuiten. Daan wist deze goed te verhelpen waardoor ik de laatste weken goed in mijn vel zat. Na de bevalling had ik bekkenproblemen die door straalden naar mijn rug. Daan weet precies de plekken te vinden die de pijn veroorzaken en heeft mijn spieren licht opgerekt. Hierdoor gaat het nu een stuk beter met me. Aanrader!”

Start vandaag nog om van die rugklachten af te komen.

Boek direct via de agenda jouw eerste afspraak om van je rugklachten af te komen. Ik neem bij de kennismaking extra tijd om precies te achterhalen waar de klacht bij jou vandaan komt. Vervolgens starten we direct met de verlichting van jouw klacht.