06-14953976

Ideale voorwaarden scheppen voor gezond bewegen

Ik geloof dat iedereen houdt van bewegen. Niemand zit graag stil. Niemand blijft graag thuis zitten. Niemand houdt ervan om door pijn of een klacht gedwongen te worden om niets te doen. Ik geloof ook dat er een manier is om die te verlichten zodat jij weer de mogelijkheid krijgt om soepel en pijnvrij te bewegen en voluit te kunnen genieten van je sport. Ideale voorwaarden scheppen voor pijnvrij bewegen, dat is waar ik voor sta

Ik vind het echt gaaf als ik mensen kan laten ervaren hoe ik hun lichaam beter kan laten bewegen.

  • Onderhuids bindweefsel wat losser komt te staan zodat spanning en stress loslaat.
  • Spieren die nog verder kunnen rekken en samentrekken waardoor ze voor meer stabiliteit zorgen.
  • Gewrichten die nog dieper kunnen komen zodat je leniger en soepeler wordt.

Vrij zijn. Plezier hebben. Diep gaan.

Dagelijks ben ik bezig om te bewegen of te sporten. Ontdekken waar mijn grenzen liggen en daar dan netaan overheen gaan. Dat gevoel geeft mij een enorme kick. Als ik ga sporten is dat met een doel. Vrij zijn. Plezier hebben. Diep gaan. Dat geeft mij energie.

Om daar het maximale uit te halen onderhoud ik mijn lichaam goed. Ik ga regelmatig naar een collega om mijn lichaam soepel en los te houden. Pas dan geniet ik 110% van mijn sport. Ik loop niet onnodig met een stijf of vermoeid gevoel rond. Dat laat ik ook terugkomen in mijn werk. Ik wil dat jij ook optimaal van je sport kunt genieten

(oh ps, vanaf 27s. kom ik het beeld ingerend)

“Het maximale uit jezelf halen, zowel op het gebied van sport als in je begeleiding.

Topsport begeleiding voor de amateursporter, daar ga ik voor” 

Daan den Ouden

Sporttherapeut en masseur bij VolDaan Massagepraktijk

Weten hoe alles samenhangt

Ik ben zelf altijd op zoek naar het ‘waarom’. Waarom doe ik deze trainingsvorm, wat is het nut / effect ervan? Ik wil het snappen. Want pas als ik iets snap, werkt het pas echt voor me. Dan komt de oefening binnen en ga ik er nog harder mee aan de slag. Anders doe ik het omdat het me gezegd wordt en kan ik me er niet voor 100% voor motiveren.

Zo werkt het ook voor de werking van het lichaam. De klassieke mechanische kijk op anatomie voldoet daar niet aan. Een beweging wordt niet beperkt door 1 verkrampte spier of stijf gewricht. Een klacht of blessure heeft altijd effect op een gehele beweegketen. Ik behandel daarom altijd vanuit het grote geheel.

  • Welke beweging is beperkt?
  • Hoe is het ontstaan?
  • Van welke beweegketen maakt de klacht deel uit?
  • Tot welk(e) segment(en) behoort de klacht?
  • Wat heb jij al gedaan om daar verandering in aan te brengen?
  • Hoe ziet jouw leven eruit, hoe druk ben je?

Pas als ik dergelijke vragen kan beantwoorden is het mogelijk om jou succesvol te behandelen. Anders is het dweilen met de kraan open en is binnen een mum van tijd de stijfheid of beperking weer terug. Stijfheid wat lang genoeg de tijd krijgt, heeft vaak ook effect op je rug. Door ook je rug vrij te maken schep ik voorwaarden voor fysiologisch herstel in de gehele beweegketen. Daarmee stel ik jou in staat om nog vrijer te kunnen bewegen en voluit te kunnen genieten van je sport.

Hier krijg ik energie van

Ik krijg energie om met mensen te werken die ook zo in het leven staan. Dan kan ik mijn enthousiasme over de werking van het lichaam aan jou overbrengen. Ik zie dat de mensen die daarin geïnteresseerd zijn tot betere resultaten komen. Die hebben veel meer baat bij  de behandeling. Dan vallen ook puzzelstukjes als trainingsleer, coördinatie- en stabiliteits oefeningen en trainingschema’s beter op hun plaats. Dat kwartje zien vallen is geweldig. Het appje of telefoontje krijgen dat mensen ervaren wat het is om vrijer te bewegen en te sporten is voor mij de kroon op mijn werk.

Ik blijf mezelf ontwikkelen, ook al heb ik al de nodige scholingen gevolgd en certificaten behaald. Er wordt zoveel geschreven en ontdekt dat het voor mij een continue uitdaging vormt. Dat is mijn drive om ook op het gebied van werk mijn grenzen te verleggen om jou nog beter van dienst te kunnen zijn.

 

Contact

Eerste Westerparklaan 37
3544 VS UTRECHT
T: 06 – 149 539 76
E: info@voldaan-massagepraktijk.nl

KvK: 69373884
BTW: 857850465B01

Algemene Voorwaarden

Openingstijden

Ma – Di – Do: 09:00 – 17:00

Wo – Vr: 09:00 – 22:00

Za: 10:00 – 13:00

 

Laatste Nieuwsberichten