06-14953976

Over Daan

In mijn werk kom ik veel mensen met aspecifieke pijnklachten tegen die niet te verklaren zijn. Voor mij zijn deze klachten echter vaak wel goed te verklaren. Ik heb me verdiept in het concept ‘pijn’ en hoe pijnklachten en patronen van afgeleide pijn kunnen ontstaan. Door mijn kennis weet ik snel en doelgericht de pijnklachten te verminderen. Ik heb op deze wijze al vele mensen succesvol begeleid naar een leven met minder pijn.

Daan den Ouden is de naam…

  • Wat stuurt ons gedrag?
  • Wat maakt dat mensen (niet) gaan sporten?
  • Wat kan een oorzaak zijn van een afwijkend beweegpatroon?
  • Hoe komt pijn tot stand en hoe reageert ons lichaam daarop?

Dit waren vragen die me fascineerde tijdens mijn middelbare school en de reden waarom ik fysiotherapie wilde gaan studeren. Tot tweemaal toe werd ik uitgeloot…

Teleurstelling omzetten naar motivatie

Na een tussenjaar schakelde ik door naar de studie Bewegingswetenschappen gevolgd door een overstap naar Gezondheidswetenschappen en Biomedische wetenschappen, waarin ik zowel mijn Bachelor als mijn Masterdiploma heb behaald. Ik heb binnen mijn studie vakken gekozen die een antwoord konden geven op bovenstaande vragen. Ik ben me op de volgende onderwerpen gaan verdiepen en specialiseren:

  • Anatomie & Fysiologie: Functionele anatomie, Inspanningsfysiologie, Motorisch leren en Ontwikkelen, Bewegingscoördinatie, Sport Beweging en Gezondheid.
  • Neurologie: Preklinische Neurowetenschappen, Humane Neurofysiologie, Neuro en Revalidatiepsychologie.
  • Psychologie: Gedrag en Gezondheid, Gedragsbiologie, Psychologische factoren in de (top)sport.

Tijd voor een nieuwe koers

Na het behalen van mijn Masterdiploma dacht ik als beleidsmedewerker binnen de gezondheidszorg goed tot mijn recht te komen. Niets was minder waar. Ik was niet op mijn plek. Na 6 jaar kwam het besluit dat het roer om moest. Ik wilde iets doen met mijn handen en dan met name in de richting van de interesses die ik had toen ik van de middelbare school afkwam. Het werd een spoedopleiding Sportmassage. Mijn contract liep af en ik besloot om de beleidswereld vaarwel te zeggen en voor mezelf te beginnen. Een keuze waar ik tot op de dag van vandaag volledig achter sta.

Continu doorleren en specialiseren

Na het behalen van het basisdiploma Sportmassage ben ik direct specialisaties gaan volgen (Sportmassage voor Wielrenners en Tennissers, Medical Taping, Dry Needling, Triggerpoint Therapie, Myofascial Release en momenteel Sporttherapie). Ik herken de meest voorkomende blessures en pijnklachten, waardoor ik jou specifiek en klachtgericht kan behandelen. Mocht je last hebben (gehad) van een blessure help ik je graag om terug te komen op je oude niveau.

Blessures ontstaan niet alleen op het sportveld. Ook binnen de setting van ons werk lopen we tegen vervelende klachten aan. Daarom heb ik me ook gespecialiseerd in werkgerelateerde klachten door het volgen van de specialisaties Stoelmassage en Indiase Hoofdmassage. Ideaal voor de bedrijfsatleet die pijn- en klachtvrij achter zijn PC topprestaties moet leveren.

Kijken, analyseren en handelen; Het VolDaan gevoel

De kennis die ik tijdens mijn studietijd heb opgedaan helpen mij om jou effectief te kunnen behandelen met jouw onderliggende hulpvraag. Het is niet alleen een spierklacht waar mensen mee zitten en waar ze vanaf willen. Het is vaak een combinatie van pijn, gedrag en motivatie wat leidt tot de hulpvraag. Door deze drie te combineren en aan te pakken is het mogelijk om succes te behalen. Een behandeling bij mij is daarom meer dan de massage alleen.

Als gezondheidswetenschapper heb ik de kennis waardoor het lichaam niet functioneert. Als sporttherapeut en masseur heb ik de kennis en ervaring hoe het bewegingsapparaat hersteld kan worden. Ik help en leer jou hoe een ontspannen lichaam aanvoelt. Ik ga actief met je aan de slag om afscheid te nemen van de pijnklachten. Je gaat je lichaam leren waarderen en voelt hoe het is om vrij en soepel te kunnen bewegen. Het is mijn persoonlijk doel om jou te laten ervaren dat jij na elke behandeling VolDaan naar huis gaat.

Contact

Eerste Westerparklaan 37
3544 VS UTRECHT
T: 06 - 149 539 76
E: info@voldaan-massagepraktijk.nl

KvK: 70542643
BTW: 180679727B02

Algemene Voorwaarden

Openingstijden

Ma - Di - Do - Vr: 09:00 - 17:00

Wo: 09:00 - 22:00

 

Laatste Blogberichten