06-14953976

Klachtgericht – Pijnvrij en soepel kunnen bewegen en/of sporten

Loop je al een tijdje rond met een vermoeid of stijf gevoel in je lijf? Of gaat bewegen zelfs gepaard met pijn? Of het er langzaam ingeslopen is of ineens ingeschoten dat maakt je niet uit. Jij wilt van je klacht af! Tijd voor om daar direct en voor langere tijd verandering in aan te brengen!

Pijnvrij en soepel kunnen bewegen en/of sporten. Dat is waarmee ik jou kan helpen. Vanuit mijn ervaring vertel ik je niet alleen exact HOE een (beginnende) klacht ontstaat of in stand wordt gehouden, maar ook WAT jij thuis kunt doen om klachten te voorkomen.

Loop niet onnodig met een verkeerd werkend lichaam rond

Dat is voor mij het belangrijkste. Dat jij niet onnodig met een verkeerd werkend lichaam rondloopt. Wat jij wilt bereiken in je dagelijks leven / sport staat centraal in de behandeling. Het is vaak een combinatie van pijn, gedrag en (onhandige) gedachten wat leidt tot een hulpvraag. Stiekem weet je wat de oorzaak is (bv stress, te veel gesport, te weinig gesport, te veel sociale activiteiten). Door deze drie te combineren en aan te pakken is het mogelijk om direct en over langere tijd de pijnklachten te verminderen. Een behandeling bij mij is daarom meer dan de massage alleen. Je zult merken dat je:

N

Leert aanvoelen wanneer je tegen overbelasting aanzit

N

Nog beter in contact staat met je lichaam

N

Fitter wordt èn blijft en de kans op klachten afnemen

N

Dat je met meer energie en zelfvertrouwen gaat bewegen

N

Thuis zelf maatregelen kunt nemen om beginnende spierklachten direct te verminderen

In 90 tot 95% van de gevallen zijn pijnklachten aspecifiek. Bevordering van de mobiliteit, stabiliteit, doorbloedingsverbetering en ‘handig beweeggedrag’ kan deze klachten snel doen verminderen

Ons lichaam is als lasagne…

Het is de bedoeling de verschillende lagen van ons lichaam (huid, vet- en bindweefsel, spieren, gewrichten, botten) zo soepel mogelijk ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Vergelijk het met een blok lasagne uit het koelvak. Als het koud is, is het hele blok stijf en stug. Door het op te warmen in de magnetron komen alle lagen los en soepel op elkaar te liggen.

Een klachtgerichte behandeling is erop bedoelt om alle lagen in je lichaam weer pijnvrij en soepel ten opzichte van elkaar te laten bewegen. Het is dan ook meer dan een klassieke (sport)massage. Ik kijk naar alle lagen die een rol kunnen spelen bij de klacht. In sommige gevallen is de spier de oorzaak in andere gevallen het bindweefsel of een stijf gewrichtskapsel. Het kan dan ook zo zijn dat je voor klachten in de rug komt, maar dat ik je benen, armen, schouders of nek ook ga masseren, mobiliseren en/of manipuleren.

Hoe ga ik je helpen?

Behandeling

Ik pas een combinatie toe van bindweefsel massages, klassieke massages, mobilisaties en manipulaties van gewrichten

Huiswerk en advies

Met een massagebal of een foamrol leer ik jou hoe jij thuis zelf je pijnklachten kunt behandelen.

Dry Needling

Door middel van acupunctuurnaaldjes kunnen we dieper gelegen triggerpoints in de spieren succesvol behandelen.

Medical Tape

Met behulp van Medical tape wordt het effect van de behandeling over een langere tijd doorgezet.

Contact

Eerste Westerparklaan 37
3544 VS UTRECHT
T: 06 - 149 539 76
E: info@voldaan-massagepraktijk.nl

KvK: 70542643
BTW: 180679727B02

Algemene Voorwaarden

Openingstijden

Ma - Di - Do: 09:00 - 17:00

Wo - Vr: 09:00 - 22:00

Za: 10:00 - 13:00