06-14953976

Dry Needling in Leidsche Rijn, Utrecht

Dry needling heeft als doel om overspannen weefsel tot rust te laten brengen. Meestal zullen dit triggerpoints in de spieren zijn. Door het aanprikken van het triggerpoint in de overspannen spier trekt de spier kort en fel samen, waardoor de spier tot ontspanning komt. Naast spieren is het ook mogelijk om het botvlies te dry needlen. Op het botvlies liggen veel gevoelszenuwen. Door voorzichtig het botvlies te behandelen stimuleer je ook daar de signaalwerking van de gevoelszenuwen en komt het weefsel tot rust.

Door naaldjes te gebruiken is het mogelijk om veel nauwkeuriger en efficiënter triggerpoints aan te pakken. Met name de dieper gelegen spieren zijn dan goed te behandelen waar het met manuele massagetechnieken moeilijker wordt. Een dry needling behandeling wordt altijd in combinatie met een massagebehandeling gebruikt.

Dry needling schokkend effectief

Bij de behandeling van spieren wordt de naald op en neer gehaald totdat het triggerpoint een ‘Local Twitch Response’ geeft. Dit is het kort en fel samentrekken van de spier. De twitch is te vergelijken met een miniscuul klein elektrisch schokje. De felheid van de twitch verschilt tussen spieren en het aantal triggerpoints wat in een spier actief is.

Bij dry needling van gewrichtskapsel of botten treedt geen twitch op. Bij deze behandeling wordt de naald rustig op en neer bewogen tegen het kapsel of tot op het bot getikt. Het valt te vergelijken met een specht die tegen een boom tikt (pecking). Dit geeft een licht scherpe en tegelijk koude sensatie. Door het pecken zul je merken dat er energie gaat stromen en de pijnklacht op die wijze afneemt. Dry needling kan ingezet worden bij:

N

specifieke pijnklachten aan de spieren

N

bewegingsbeperking

N

na verrekking en/of kneuzing van gewrichten

N

geïrriteerd botvlies

N

spierpijn na afloop van een stevige training of wedstrijd

N

ter preventie van blessures en overbelasting

Dry needling is een effectieve behandelmethode tegen aspecifieke pijnklachten.

Uitleg van een behandeling

Veel pijnklachten staan niet op zichzelf. Er kan sprake zijn van een syndroom aan klachten die in relatie staan met elkaar. Met dry needling kan ervoor gekozen worden om één naald of een serie naalden neer te zetten die deze relatie van klachten kan doorbreken. Problemen aan de lage rug kunnen veroorzaakt worden door klachten aan de billen, hamstrings en de kuiten. Een tenniselleboog kan worden veroorzaakt door een blokkade tussen of op de schouderbladen of rondom de elleboog. Hoofdpijnklachten kunnen veroorzaakt worden door spierspanning op de schedel, in de nek, hals of de rug.

Ik richt me op de onderdelen waarvan ik weet in welke relatie ze tot elkaar en de klacht staan. Je zult versteld staan hoe pijnklachten ontstaan door plekken elders in het lichaam.  Er kan dan een keuze gemaakt worden om een aantal spiergroepen aan te prikken en in de tussentijd andere spieren te masseren.

Door Dry Needling geeft je lichaam minder pijnprikkels naar de hersenen zodat je energie overhoudt voor de leuke dingen in het leven.

 

Hoe ga ik je helpen?

Uitleg & Communicatie

Tijdens de behandeling ben ik continu met je in overleg over het gevoel en de plaatsing van de naald.

Aantal twitches

Dry needling is een behandemethode waarbij je veel prikkels toedient. In overleg met jou kijken we hoeveel naalden we plaatsen.

Combinatie met massage

Dry needling wordt altijd gecombineerd met massages om de hoeveelheid prikkels te dempen en het lichaam verder te helpen ontspannen.

Combinatie met medical tapen

Om het behandeleffect te verlengen kan ervoor gekozen worden om een tape constructie aan te leggen.

Contact

Eerste Westerparklaan 37
3544 VS UTRECHT
T: 06 - 149 539 76
E: info@voldaan-massagepraktijk.nl

KvK: 70542643
BTW: 180679727B02

Algemene Voorwaarden

Openingstijden

Ma - Di - Do: 09:00 - 17:00

Wo - Vr: 09:00 - 22:00

Za: 10:00 - 13:00