06-14953976

Cursus Babymassage

Een kindje krijgen is een prachtige ervaring. Je geniet met volle teugen van het ouderschap en van je baby, maar zou het niet heerlijk zijn als je nòg beter met je kindje kunt communiceren? En dat jij op het moment dat je kindje last heeft van krampjes, of de slaap maar niet kan vatten jij net dat beetje extra kan doen?

Dan is een cursus babymassage bij VolDaan Massagepraktijk iets voor jou. Het belangrijkste communicatiemiddel van een baby is de huid. Door regelmatige massage leren jij en je kindje elkaar nog beter kennen en help jij je kindje ontspannen, slapen en groeien.

Babymassage bij VolDaan

Bij VolDaan Massagepraktijk leer jij je kindje masseren met liefdevolle aandacht, voor een ontspannen baby. Een ontspannen baby zal sneller en dieper slapen wat de massage uitermate geschikt maakt als slaapritueel. Door huid op huid contact met je kindje wordt er oxytocine, het knuffelhormoon, aangemaakt. Dit stimuleert de emotionele hechting tussen jou en je kindje. Daarnaast maakt dit hormoon je kindje rustig en ontspannen.

Op lichamelijk gebied zorgt regelmatige massage van je baby voor meer lichaamsbewustzijn en voor de aanmaak van het groeihormoon, juist in de periode dat een optimale groei zo belangrijk is. Aanraking bevordert tot slot de doorbloeding en verbetert daarmee de ontwikkeling van de spieren en het immuunsysteem.

N

Stimuleert hechting

N

Versterkt immuunsysteem

N

Stimuleert doorbloeding

N

Stimuleert spierontwikkeling

N

Stimuleert spijsvertering

N

Stimuleert diepe slaap

Verschillende cursussen

Ons aanbod bestaat uit twee unieke cursussen, de 3-daagse avondcursus op maandagavond en de 5-daagse cursus op woensdagochtend.

Een ontspannen kindje is een ontspannen ouder 

Hoe gaan we jouw kindje helpen?

Zelf aan de slag

In de lessen leer je de massage, zodat je daarna zelf thuis aan de slag kunt.

Ontspannen baby's

In 3 avonden leer je je kindje een totale lichaamsmassage te geven.

Aanvullende thema's

In de 5-daagse cursus worden naast de massage een aantal aanvullende thema’s behandeld zoals je kindje veilig dragen, huil- en slaapgedrag van baby’s en vele praktische tips.

Cursusdata

De eerstvolgende 3-daagse avondcursus start op 2 oktober.

De eerstvolgende 5-daagse ochtendcursus start op 11 oktober.

Over de docente

De cursus wordt gegeven door mijn vrouw Mayke. Zij is pedagoge en kinderyoga docente. Haar doel is om ouders en kinderen met babymassage een fijne en mooie manier van contact maken te laten ervaren. “Als ouder wil je niets liever dan een kindje dat goed in zijn of haar vel zit. Ieder kind is anders en ik kijk graag samen met ouders naar wat juist jouw kindje nodig heeft voor een optimale ontwikkeling.”

Samen hebben wij een zoontje, Matthijs. Mayke masseert hem elke avond als onderdeel van het slaapritueel. Matthijs heeft een lastige start gehad. Hij lag in stuit en heeft bij de bevalling klem gezeten en zuurstoftekort opgelopen. In de eerste weken heeft hij veel pijn gehad.

Hij overstrekte zich heel vaak en huilde veel. “Je kindje zo onrustig zien is verschrikkelijk en daar wilden wij dan ook graag iets aan doen. Ik zag Matthijs ontspannen door de massage en hij begon beter te slapen. Ondanks dat hij veel huilde konden wij een goede band met Matthijs opbouwen. Ik wil andere ouders graag laten ervaren wat je zelf kunt doen als je baby zo onrustig is.”

Inmiddels is Matthijs het zonnetje in huis. We blijven hem elke dag lekker masseren!

Voor vragen kun je contact opnemen met Mayke den Ouden per mail mayke@voldaan-massagepraktijk.nl of telefoon 06 – 4666 3673

”In een intieme, persoonlijke setting leer je om je baby een heerlijk rustgevende massage te geven. Ik breng het nu zo vaak mogelijk thuis in de praktijk. Mayke legt alles helder en geduldig uit en de mix tussen theorie en praktijk is interessant. Een aanrader!”

Simone

“Ik heb met veel plezier deelgenomen aan de cursus baby massage bij Mayke. Mayke legt alles goed uit en denkt goed met je mee. Doordat je een duidelijke reader mee krijgt en massage olie kan je direct thuis aan de slag. Mijn dochter en ik genieten van de massages. Een echte aanrader!”

Nienke

Contact

Eerste Westerparklaan 37
3544 VS UTRECHT
T: 06 - 149 539 76
E: info@voldaan-massagepraktijk.nl

KvK: 70542643
BTW: 180679727B02

Algemene Voorwaarden

Openingstijden

Ma - Di - Do: 09:00 - 17:00

Wo - Vr: 09:00 - 22:00

Za: 10:00 - 13:00